top of page

FC Galmaarden is een familieclub waar vooral voetbalplezier en een kwalitatieve opleiding centraal staan. Onze jeugdtrainers, onder wie een aantal gediplomeerd, zorgen voor een goede balans tussen plezier en werklust in een ongedwongen, familiale sfeer.
Onze club heeft er bewust voor gekozen voorlopig geen provinciaal voetbal te spelen om zo iedereen een kans te geven bij FCG te voetballen. We geven uiteraard de kans aan spelers die van in of rond groot Galmaarden zijn, maar iedereen is welkom. Vanaf U15 wordt een selectie gemaakt en worden de meest getalenteerde spelers in één ploeg ondergebracht om het niveau echt verder op te krikken. De piramide begint dan vorm te krijgen. Uiteraard blijven de andere spelers kansen krijgen om hun favoriete sport te blijven beoefenen.

 

Voetbal als ploegsport heeft immers ook een grote impact op je sociale leven.

“Het draagt bij tot je ontwikkeling en het brengt mensen samen. (Voetbal)sport is een bindmiddel in onze maatschappij. “ (citaat van sportkinesist Lieven Maesschalk)

 

Bij ploegsport leer je immers in team te werken en te denken, de kwaliteiten van je ploegmaats  kennen, hen waarderen en je eigen gedrag aan te passen in functie van de groep. Je leert wat leiderschap is, sociale gedragsregels om in groep te kunnen functioneren.

Zonder die regels: geen team en geen gemeenschap.

bottom of page